Μετά τους γερμανικούς Financial Times, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, καθώς σε δημοσίευμα της έδινε... «οδηγίες» για το τι θα πρέπει να ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές, μια ανάλογη κίνηση ήρθε και από τα πιο επίσημα χείλη της ευρωζώνης.

Αυτή τη φορά, τις εν λόγω «οδηγίες» έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μέσα από συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι σε περίπτωση που στις αυριανές εκλογές της Ελλάδας επικρατήσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ευρωζώνη θα υποστεί απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα, κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να «μην γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ».


«Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες». «Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση», υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιουνκέρ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι αύριο Κυριακή τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Μέρκελ: Η νέα κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τους όρους

Την ίδια στιγμή, αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε μια ημέρα πριν τις εκλογές η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελε, σε συνέντευξη της, είπε ότι οι ελληνικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν αυτούς που θα έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου να υποσχθούν πως θα η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.