current views are: 1

17 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση11:15

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ οι εκλογές

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε σήμερα ότι όλα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 11:15’
αρθρο-newpost

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε σήμερα ότι όλα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα.

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε σήμερα ότι όλα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα.
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τις ελληνικές εκλογές ενώ την ίδια ώρα τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης δημοσιεύουν άρθρα σχετικά με το αποτελεσμάτων εκλογών το οποίο, όπως κατά πλειοψηφία λένε, θα κρίνει την τύχη της χώρας μας στο ευρώ.

«Οι κάλπες άνοιξαν στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει το μέλλον του ευρώ» σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως η «καταχρεωμένη Ελλάδα» αποφασίζει εάν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ ή να βγει από το κοινό νόμισμα, προκαλώντας ενδεχομένως τη διάλυση της ευρωζώνης στο σύνολό της.

«Η Αθήνα αναζητά το λιγότερο κακό» γράφει η ισπανική El Pais, η οποία μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες είχε παρουσιάσει τα πολιτικά προφίλ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα. «Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες ταπεινωμένοι, αλλά και απηυδισμένοι από τις απειλές για το τι θα συμβεί, αν κερδίσει η Αριστερά» γράφει χαρακτηριστικά.

«Κάλπες για δεύτερη φορά σε έξι εβδομάδες στην Ελλάδα σε μια αναμέτρηση που ενδεχομένως να κρίνει το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη» παρατηρεί το BBC.

Εκτεταμένη η αναφορά, οι συνεντεύξεις και τα κύρια άρθρα του βρετανικού Guardian, για μια αναμέτρηση κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, όπως παρατηρεί.

«Η κρίση που βασανίζει την Ελλάδα είναι εξίσου πολιτική όσο και οικονομική» παρατηρεί η Le Monde.

Προβλέψεις και σενάρια για το τι θα συμβεί αν κερδίσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει η γερμανική Die Welt, παρατηρώντας ότι ενώ οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, οι επενδυτές τρέμουν.

Απαισιοδοξία στο πρωτοσέλιδο των Τimes της Νέας Υόρκης: οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, ενώ παραμένει ο φόβος ότι κανείς δεν θα κερδίσει με την έννοια της τιτάνιας προσπάθεια που απαιτείται για την επίλυση των τεράστιων οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας.

Οι Έλληνες πάνε πάλι στις κάλπες σε μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει την πορεία της χώρας στο Ευρώ, αλλά και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, παρατηρεί το CNN.

Τέλος, το Bloomberg σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι «οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για δεύτερη φορά εντός έξι εβδομάδων. «Οι εκλογές θα καθορίσουν τη μοίρα του ευρώ» αναφέρει.

 


σχετικα αρθρα