Καμία παροχή στην Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών επανέλαβε ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», ενώ επισήμανε ότι «θα ήταν λανθασμένη η εντύπωση ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα έχει καμία συνέπεια».


«Χρήματα δίνονται μόνο για αντίστοιχα βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο Ρέσλερ και υπενθύμισε ότι η τρόικα έχει ήδη παρακρατήσει ένα δισεκατομμύριο από τη χρηματική βοήθεια προς τη χώρα μας.


Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το τι θα συμβεί «αν οι Έλληνες εκλέξουν τη λάθος κυβέρνηση», αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση στο μέλλον, θα χρειαστεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων».


Τέλος, τόνισε ότι αν «η Ελλάδα δεν τηρεί τις ξεκάθαρες συμφωνίες, καταστρέφει η ίδια τις βάσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια και, εν προκειμένω, ισχύει η αρχή: καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα».