Και η πρώτη ανάλυση αγοράς για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ήρθε από το CNBC, όπου οι οικονομολόγοι Sκάνουν τις δικές του εκτιμήσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι διεθνείς αγορές στην διαφαινόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Megan Greene: «για τις αγορές, η νίκη του Σαμαρά είναι καλό νέο, όμως θα έχει ένα βαρίδι που θα λέγεται η ισχυρή αντιπολίτευση».

Όπως εξηγεί η ίδια, αν νικήσει τελικά η ΝΔ, θα κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, συνεργασία που μπορεί να ευοδώσει για λίγο, αλλά και πάλι θα είναι ασταθής. Γι αυτό θα πρέπει να κάνουν πίσω και συμβιβαστούν με την τρόικα.

«Βασικά θα συνέστηνα στους επενδυτές να ξεπουλήσουν, καθώς όπως και να 'χει δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον της όποιας κυβέρνησης», λέει η Greene.

Από την άλλη πλευρά, ο οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen τονίζει ότι οι αγορές έχουν ξεκινήσει να ποντάρουν σε μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα σχετικά αισιόδοξο άνοιγμα. «Ωστόσο η εξέλιξη της κυβέρνησης  θα καθορίσει το πώς θα κυλίσει το πρώτο τέταρτο », συμπληρώνει.