Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και η κοινωνία αποζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.


«Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να σχηματίσουν κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρή. Τη δυνατότητα αυτή, που αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά σ΄ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη» είπε ο κ. Μίχαλος.

Μάλιστα εκτιμά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να αρνηθούν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα θα διαπραγματευθεί τους όρους εκείνους του Μνημονίου που θέτουν προσκόμματα στην ανάπτυξη και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή.


«Άλλωστε από τις προεκλογικές τους δηλώσεις τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα δείχνουν να μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες για τη χάραξη και υλοποίηση μιας πολιτικής που θα δώσει λύσεις και με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όποιο κόμμα αρνηθεί μια τέτοια προοπτική θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο εγγύς μέλλον» τόνισε.


«Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και η κοινωνία αποζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ.