Σύντομη ήταν η αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος απέναντι στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σύμφωνα με τον επικεφαλής πωλήσεων της Alpari FS Πίτερ Λεωνίδου.

Σε δήλωση του ο κ. Λεωνίδου αναφέρει ότι «με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, η αγορά παρουσίασε θετικά σημάδια και το EUR/USD άνοιξε με πιο ψηλές τιμές κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου τη Δευτέρα, φτάνοντας στο 1,2745 το πρωινό της Δευτέρας. Οι αγορές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιόδου με την ενδυνάμωση του ευρώ, την ενδυνάμωση της στερλίνας και την αποδυνάμωση του δολαρίου. Παρόλα τα θετικά σημάδια, φάνηκε ότι αυτή ήταν μια πλαστή άνοδος, αφού το ευρώ βρήκε αντίσταση στο 1,2750 και ξαφνικά έπεσε στο 1,2625.


Αυτό δείχνει ότι παρόλο που υπήρξε μια θετική αντίδραση στα αποτελέσματα τον εκλογών, αυτή ήταν σύντομη. Παρότι οι διακυμάνσεις έφτασαν στα ύψη, η έλλειψη αυτοπεποίθησης στην αγορά δείχνει ότι ο κόσμος ξεκίνησε να πουλά».


Σημειώνεται ότι η Alpari FS είναι εγγεγραμμένη ως Επενδυτική Εταιρεία Κύπρου και κατέχει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με αριθμό άδειας 129/10.