Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές προσφορές για το αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλά και για τα άλλα ακίνητα του δημοσίου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως δήλωσε ο Κώστας Μητρόπουλος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνέντευξή του στο Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι το μόνο μέσο για άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα. Μάλιστα εκτιμά ότι το πρόγραμμα θα προσελκύσει επενδύσεις περί των 25 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας, θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα συνεισφέρει στο ΑΕΠ με 3%.


Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η νέα κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί θα έχει σταθερότητα και θα υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις.
Σε άλλη ερώτηση για το εάν βελτιώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον μετά τις εκλογές, απάντησε ότι ακόμη είναι νωρίς να πει κάτι τέτοιο, αν και όπως πρόσθεσε, υπήρχε ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας και πριν τις εκλογές. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτές δεν ευόδωσαν, αφού οι επενδυτές ήταν ανήσυχοι σχετικά με την πολιτική αστάθεια. Ελπίζει, όμως αυτό το κλίμα θα αλλάξει από τη στιγμή που θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση.


Τέλος, σε ερώτηση για το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν το ιδανικό για τον ίδιο, απάντησε ότι θα ήθελε μία ισχυρή κυβέρνηση που θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς των ιδιωτικοποιήσεων πολύ καλά. «Αυτό δηλαδή που χρειάζονται οι επενδυτές για εξαλειφθεί η αβεβαιότητα» είπε.