Έτοιμο είναι το νέο πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας της Κύπρου όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου εντός των ημερών τα νέα μέτρα θα τεθούν ενώπιον των κοινωνικών εταίρων «Πρόκειται για νέα μέτρα που στοχεύουν στη διόρθωση στρεβλώσεων, θα τυγχάνουν αποδοχής από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν πλήττουν τους εργαζόμενους» είπε ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις και ήδη η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση των έξι από τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση θα δώσει το πράσινο φώς για το πλαίσιο προώθησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Για την αναδιάρθρωση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και έχουν ήδη γίνει βολιδοσκοπήσεις.

Την ίδια ώρα ο κ. Στεφάνου διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει εκνευρισμός στις Βρυξέλλες από το ενδεχόμενο η Κύπρος να συνάψει διακρατικό δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άσκηση πιέσεων στη Λευκωσία προκειμένου να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.


Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η Λευκωσία εξηγεί στους Ευρωπαίους εταίρους της το πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και βρίσκει κατανόηση. Διευκρίνισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία εξετάζει όλες τις επιλογές και θα χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.