Έπειτα από 90 λεπτά, oλοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζανιά που έχει ως αντικείμενο τη συνεδρίαση του Εurogroup αύριο στις Βρυξέλλες. 

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε να μεταβούν, εκτός από τον κ. Σαμαρά, και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να ενισχύσουν με δικές τους επαφές με τα συγγενικά τους κόμματα την προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας.


Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο Βασίλης Ράπανος ο οποίος θα αναλάβει - όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτή υπουργό τον κ. Ζανιά, ο οποίος αύριο αναχωρεί μόνος του για τις Βρυξέλλες.


Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο να τον συνοδεύσει ο κ. Ράπανος, ωστόσο αυτό το σενάριο απορρίφθηκε. Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Ράπανος θα ορκιστεί αργότερα σε σχέση με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο, για να μην χάσει την ιδιότητά του ο κ. Ζανιάς ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup και στο Ecofin.


Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.