Με «κλεπταποδόχους» παρομοίασε κάποιους ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στη Hannoversche Allgemeine Zeitung. Όπως είπε, αυτοί θέλουν να επωφεληθούν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

 

«Ενίοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι που θέλουν να επωφεληθούν κρυφά από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων», τόνισε. 
 

Ο ίδιος δεν δίστασε να προτείνει το πάγωμα των ελληνικών λογαριασμών σε ευρωπαϊκές τράπεζες, «μέχρι οι κύριοι αυτοί να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει φόρο στην πατρίδα τους». 


Ο κ. Γκάμπριελ συμφωνεί επί της αρχής με το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη και το καλύτερο φάρμακο μπορεί να είναι θανατηφόρο, εάν η δόση είναι υπερβολική. 
 

Ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ανέφερε ότι «η δόση λιτότητας που έδωσαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα». Ακόμη, σημείωσε πως «στην ουσία, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».