Με ικανοποίηση υποδέχτηκε τα νέα για τον σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, μετά την γνωστοποίηση της σύνθεσης της κυβέρνησης.


«Χαιρετίζω θερμά τη σημερινή ανακοίνωση του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα χαίρει ευρείας κοινοβουλευτικής υποστήριξης. Πιστεύω ότι αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής δηλώνει ακόμη ότι προσβλέπει «με χαρά» στη νέα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια και ξέρει ότι έχει δεσμευτεί ως προς το ευρωπαϊκό σχέδιο. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και τον λαό της», υπογραμμίζει.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να φέρουμε την Ελλάδα πίσω στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.