Το ότι οι Έλληνες ψήφισαν φιλοευρωπαϊκά κόμματα δε σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει ξανά την πολιτική που χάραχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, είπε σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αγνοήσει πως η ψήφος των Ελλήνων δεν σημαίνει και αποδοχή του μνημονίου.

«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αγνοήσει, εν όψει και των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας, ότι η θετική ψήφος των Ελλήνων πολιτών στα κόμματα που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκά, δεν σημαίνει αποδοχή του μνημονίου όπως αυτό εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαίνει εντολή για σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, με βασικά προτάγματα τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης», είπε ο κ. Μίχαλος. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει με ορίζοντα τετραετίας, γεγονός που προϋποθέτει ότι θα έχει ουσιαστική στήριξη από τα συμμετέχοντα κόμματα. Όπως αναφέρει, «το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι ένα σχήμα το οποίο θα υπονομεύεται από τις ίδιες τις δυνάμεις που το στηρίζουν, ή που θα εξαντλείται σε ατελείωτες διαπραγματεύσεις και παζάρια, προκειμένου να λάβει -πόσο μάλλον να υλοποιήσει- ακόμα και την παραμικρή απόφαση».