Άμεση ήταν η αντίδραση των τραπεζών σχετικά με την υποβάθμισή τους από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Royal Bank of Scotland εκφράζει την αντίθεσή στην απόφαση του οίκου αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και ο Standard & Poor’s και ο Fitch την έχουν αξιολογήσει με «Α» και σταθερό outlook. Παράλληλα τονίζει ότι η υποβάθμιση δεν αναγνωρίζει τις ουσιαστικές βελτιώσεις που έγιναν στον ισολογισμό, στη χρηματοδότηση αλλά και στα περιθώρια κινδύνου του ομίλου.


Από την πλευρά της η Citigroup εκφράζει την αντίθεσή της για την υποβάθμιση την οποία χαρακτηρίζει ως «αδικαιολόγητη και απολύτως αφερέγγυα». Όπως αναφέρει η τράπεζα έχει βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και ευρωστία της εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Στο πρώτο τρίμηνο εμφάνισε 420 δισ. δολ. επιπλέον ρευστότητα ενώ είναι σταθερά κερδοφόρα.


Τέλος, η Morgan Stanley αναφέρει ότι η αξιολόγηση αυτή δεν αντικατοπτρίζει τις στρατηγικές κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια. «Με σταθερές πηγές χρηματοδότησης και μια ισχυρή επιχειρηματική ηγεσία είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πολλά στους πελάτες και τους μετόχους μας» αναφέρει.


Σχετικό θέμα: Υποβαθμίσεις - σοκ από Moody's σε 15 κολοσσούς!