Αν αποτύχει η κυβέρνηση θα είναι πλήγμα για τον τόπο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,  μιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι εάν αποτύχει η κυβέρνηση, θα αποτύχει και η χώρα, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι  «δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε επίσης υπέρ της συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, λέγοντας ότι «είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και φαντάζομαι ότι θα υλοποιηθεί».

Ο υπουργός έθεσε, εξάλλου, τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς την οποία, όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας..

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Εμπόριο, Θ. Σκορδάς, απηύθυνε πρόσκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο για επίδειξη αισθήματος πατριωτισμού και κοινωνικής ευθύνης.

Τη βελτίωση, άμεσα, του αναπτυξιακού νόμου ανήγγειλε ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Ν.Μηταράκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.

«Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι που σήμερα σπαταλούνται ή αξιοποιούνται ανεπαρκώς» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

«Το διακύβευμα» πρόσθεσε «δεν είναι μια ηπιότερη εφαρμογή της μνημονιακής λογικής ή ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων λιτότητας με κάποιες αποσπασματικές αναπτυξιακές "πινελιές", αλλά η απεξάρτηση της οικονομίας μας από λανθασμένες και αδιέξοδες συνταγές και επιλογές, με την ταυτόχρονη υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και την ενθάρρυνση κάθε ανταγωνιστικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας».