Χατζηδάκης: Τρεις οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη

Χατζηδάκης: Τρεις οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη
Αν αποτύχει η κυβέρνηση θα είναι πλήγμα για τον τόπο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,  μιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι εάν αποτύχει η κυβέρνηση, θα αποτύχει και η χώρα, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι  «δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε επίσης υπέρ της συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, λέγοντας ότι «είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και φαντάζομαι ότι θα υλοποιηθεί».

Ο υπουργός έθεσε, εξάλλου, τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς την οποία, όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας..

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Εμπόριο, Θ. Σκορδάς, απηύθυνε πρόσκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο για επίδειξη αισθήματος πατριωτισμού και κοινωνικής ευθύνης.

Τη βελτίωση, άμεσα, του αναπτυξιακού νόμου ανήγγειλε ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Ν.Μηταράκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.

«Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι που σήμερα σπαταλούνται ή αξιοποιούνται ανεπαρκώς» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

«Το διακύβευμα» πρόσθεσε «δεν είναι μια ηπιότερη εφαρμογή της μνημονιακής λογικής ή ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων λιτότητας με κάποιες αποσπασματικές αναπτυξιακές "πινελιές", αλλά η απεξάρτηση της οικονομίας μας από λανθασμένες και αδιέξοδες συνταγές και επιλογές, με την ταυτόχρονη υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και την ενθάρρυνση κάθε ανταγωνιστικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας».


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο