Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί αμφιβάλλουν για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Οι πολίτες αυτών των τεσσάρων μεγάλων χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop - Fiducial διατηρούν ισχυρό το αίσθημα της αμφιβολίας και εκτιμούν ότι τα χρήματα τα οποία δόθηκαν στην Ελλάδα είναι χαμένα... Συγκεκριμένα αυτό πιστέυουν το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών. 

Απαισιόδοξοι όμως εμφανίζονται και όσον αφορά στα προβλήματα τα οποία η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το χειρότερο δυναντό σενάριο και το ελληνικό χρέος αποδειχθεί μη βιώσιμο... Χαρακτηριστικά, το 84% των Γάλλων, το 76% των Γερμανών, το 90% των Ισπανών και το 88% των Ιταλών θεωρεί πως «οι δυσκολίες θα αυξηθούν επικίνδυνα». 

Η άποψη κατά την οποία η Ελλάδα θα καταφέρει να μειώσει το χρέος και το έλλειμμά της χάρη στις προσπάθειες της Ε.Ε. και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί είναι μειοψηφική και στις τέσσερις χώρες πλην της Ιταλίας (56%, έναντι ενός 39% στη Γαλλία, ενός 27% στη Γερμανία κι ενός 44% στην Ισπανία). 

Οι πιο σκληροί είναι οι Γερμανοί με ποσοστό 78% και οι Γάλλοι με 65% οι οποίοι σε περίπτωση μάλιστα αποτυχίας τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι Ισπανοί (51%) και οι Ιταλοί (49%) σε αυτήν την περίτωση είναι πιο επιεικείς...