Σε «θρίλερ» εξελίσσεται από την Παρασκευή η ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ύστερα από τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε ο νέο τσάρος της οικονομίας.
Μέχρι στιγμής, ο κ. Ράπανος παραμένει για νοσηλεία, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να είναι ακέφαλο, αν και παραμένει στη θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Ζανιάς.


Η κατάσταση της υγείας του κ. Ράπανου δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ωστόσο δημιουργεί προβλήματα καθώς αρχίζουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στο Μνημόνιο.Η σημερινή ημέρα κρίνεται κρίσιμη καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Β. Ράπανου αναμένεται να κρίνουν πολλά. Η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει επισήμως το ενδεχόμενο να μην αναλάβει ο κ. Ράπανος το υπουργείο Οικονομικών.Οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του.Τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. 
Στον αντίποδα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ράπανος αναμένεται να ορκιστεί τελικά υπουργός Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ωστόσο ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει είναι χρόνιο και μπορεί να το διαχειριστεί.  

Εξάλλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του νωρίτερα στον Σκάι, τόνισε δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για αντικατάστασή του κ. Ράπανου.