Θετικός δηλώνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) απέναντι σε μελλοντικές παρεμβάσεις στην αγορά φωτοβολταϊκών εφόσον όμως συνεχιστεί η μείωση του κόστους των τιμών και οι εν λόγω αλλαγές είναι εύλογες και δεν υποσκάπτουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων των μελών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΦ η πραγματική αιτία των προβλημάτων ρευστότητας στη αγορά ηλεκτρισμού είναι οι διαρκώς αυξανόμενες επισφάλειες στον κλάδο της προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν επιδεινωθεί από τη στιγμή που η ΔΕΗ επιφορτίστηκε με τη συλλογή του περίφημου «χαρατσιού» για τα ακίνητα. «Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, προσθέτει, τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από το 2010 και έχουν να κάνουν με τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Τέλους που τον χρηματοδοτεί και όχι στις ΑΠΕ».

Ο ΣΕΦ επισημαίνει τέλος ότι ο κλάδος των φωτοβολταϊκών αποτελεί τον μόνο ίσως τομέα της οικονομίας που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας και διεθνείς διακρίσεις καθώς η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών ήταν σε μέγεθος 6η στην Ευρώπη και 10η παγκοσμίως τη χρονιά που πέρασε.