Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα επιτρέψει στους εταίρους της ευρωζώνης να προτείνουν "επιτέλους τις διαρθρωτικές λύσεις" που αναμένονται από αυτούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

"Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη σύνοδο κορυφής. Αναμένεται από τους Ευρωπαίους να παρουσιάσουν επιτέλους διαρθρωτικές λύσεις και αυτές αναζητούνται", είπε.

"Η εβδομάδα αυτή είναι μία πολύ σημαντική εβδομάδα. Πρόκειται για το εξοπλισμό της ευρωζώνης με την σπονδυλική στήλη διακυβέρνησης, ρύθμισης, την πολιτική σπονδυλική στήλη, την τραπεζική ρύθμιση, την τραπεζική ένωση που έχει ανάγκη".

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες για ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που παρουσιάζεται ως κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ευρωζώνης. Την προηγουμένη, η Αγγελα Μέρκελ θα έχει επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.