Αντίθετος σε μια επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου εμφανίστηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μία εβδομάδα μετά την πρότασή του να δοθεί παράταση χρόνου στη χώρα μας για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Όπως είπε ο κ. Βεστερβέλε πριν από μια τακτική συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο, αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει».

Παράλληλα ο ίδιος εκτίμησε ότι η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι πολύ κρίσιμη για την Ευρώπη. «Αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τεστ που εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε και πρέπει να ελέγξουμε» δήλωσε και εξήγησε ότι «αυτό δεν σημαίνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το να υπερβούμε μια κρίση χρέους. Και αυτή η κρίση χρέους απαιτεί αξιοπιστία απ' όλους τους εταίρους».


Την ίδια στιγμή σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Καγκελαρίας επιβεβαίωσε ότι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική πλευρά ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα βάζοντας «φρένο» στις οποίες ελπίδες υπάρχουν για τυχόν αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.