Για δύο ημέρες, στις 2 και 3 Ιουλίου, η Αθήνα θα υποδεχτεί το συνέδριο του Economist, όπου πρόκειται να «παρελάσουν» πολλά γνωστά και σημαντικά πρόσωπα της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας.

Ενδεικτικά, την πρώτη ημέρα αναμένεται να ανεβούν στο βήμα του  Economist, ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος και θα αναπτύξει το θέμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ευρώπη και το κατά πόσο μπορεί αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί να ανακτηθεί.

Ο Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής της τρόικας για την Ελλάδα, αναμένεται να αναφερθεί για το πόσο αποτελεσματικές είναι οι μεταρρυθμίσεις στη δημοσιονομική εξυγίανση, ενότητα στην οποία θα μιλήσουν και οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του αντιπροέδρου της BlackRock, Τζερόμ Φίνκελ, ο οποίος θα αναλύσει την Ελλάδα στη μετά PSI εποχή.

Τέλος, κεντρικό πρόσωπο που θα κλείσει την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα είναι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας μας, Αλέξης Τσίπρας.

Τη δεύτερη ημέρα τώρα, ο επικεφαλής της task force της ΕΕ, Χορστ Ράιχενμπαχ, θα μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να βοηθηθεί αποτελεσματικά η χώρα μας για να ξεπεράσει την κρίση.

Για το ίδιο θέμα θα μιλήσει και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για τον τομέα του τουρισμού έχει κληθεί να μιλήσει, μεταξύ άλλων,  ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων στο Συνέδριο θα παρευρεθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος.

Τέλος, κεντρικό πρόσωπο στο κλείσιμο του διημέρου θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.