Αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ακόμη και την προσεχή Κυριακή, 1η Ιουλίου, υπέβαλε σύμφωνα με το «Βήμα» η τρόικα.

Το αίτημα έφτασε χθες στο γραφείο του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά ο οποίος προετοιμάζεται για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη για χθες άφιξη της τρόικας στην Αθήνα αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων υγείας που έπληξαν τη νέα κυβέρνηση.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα για συνάντηση γνωριμίας την Κυριακή προήλθε από τους τρεις επικεφαλής -Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Η σύντομη επίσκεψή τους θα έχει ως στόχο την καταγραφή της δημοσιονομικής κατάστασης, τον απολογισμό των ενεργειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και την κατάρτιση λίστας εκκρεμοτήτων.


Εν αναμονή του αντικαταστάτη του κ. Βασίλη Ράπανου, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών αλλά δεν αποδέχτηκε τελικώς τη θέση για λόγους υγείας, όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, το υπουργείο Οικονομικών επιφυλάσσεται προς το παρόν να απαντήσει.


Πάντως διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές της άλλης εβδομάδας ενώ οι επικεφαλής είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στις 9 ή 10 Ιουλίου για το «κυρίως πιάτο» της διαπραγμάτευσης.