Σόρος: Νέα «πυρά» κατά της Γερμανίας

Σόρος: Νέα «πυρά» κατά της Γερμανίας

Νέες βολές κατά της πολιτικής που ασκεί η Γερμανία εξαπέλυσε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Σύμφωνα με τον Σόρος η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την «δεν μπορώ» πολιτική ενάντια στην άμεση δημιουργία μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, ή, κινδυνεύει να γίνει «το κέντρο μιας αυτοκρατορίας» υπεύθυνης για την κατάρρευση της ευρωζώνης, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Όπως εξήγησε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αντισταθεί σε όλες τις προτάσεις για την παροχή αρωγής προς την Ισπανία και την Ιταλία.


Αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα «φιάσκο», λόγω της θέσεως της Γερμανίας να αφήσει τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ χωρίς ένα ισχυρό τείχος προστασίας ώστε να προστατευθούν από την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει σε μικρό βαθμό την ιδιοτέλεια της Γερμανίας αλλά θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική Ευρώπη» σημειώνει ο Σόρος.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο