Σε ένα μίνι συνέδριο προχωρούν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας στο Παρίσι, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, απόψε θα δεχθεί τους υπουργούς Οικονομικών: τον κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία, τον κ. Μόντι από την Ιταλία, τον κ. Nτε Γκίντος ή τον κ. Γκρίλι από την Ισπανία μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

«Θέλουμε να συνεργασθούμε με τη Γερμανία», δήλωσε ο Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πίεση που δέχονται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος τη Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

«Αύριο θα υπάρξει μία πολύ σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Αγγελα Μέρκελ» είπε και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μία ενεργητική φάση προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής».

Ο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει τη λήψη μέτρων αμοιβαιοποίησης του χρέους, την εισαγωγή εγγυήσεων των τραπεζικών καταθέσεων και μέτρων προώθησης της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία για μεγαλύτερη πολιτική ολοκλήρωση πριν από οποιοδήποτε άλλο βήμα.