«Σήµερα, µετά από χρόνια διστακτικότητας και ηµιµέτρων, µετά από 17 συνόδους κορυφής, ήρθε η στιγµή η Ευρώπη να θυµηθεί ότι οφείλει την ίδια της τη δηµιουργία και την αποδοχή της από τους λαούς στην πεποίθησή τους ότι η ενωµένη Ευρώπη θα τους προσφέρει ειρήνη, ευηµερία, εργασία και ασφάλεια. Αν η εντολή αυτή –η µόνη που µετράει– δεν ανανεωθεί µε τη συµµετοχή των πολιτών της, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το νόηµα και την ψυχή της», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. ∆ηµήτρης ∆ασκαλόπουλος στη συνέντευξη προς τα ΜΜΕ που έγινε σήµερα (Τρίτη, 26.6.2012) στις Βρυξέλες στο πλαίσιο της παρουσίασης των θέσεων της ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης BusinessEurope ενόψει της επικείµενης Συνάντησης Κορυφής.

Με αναφορά στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι από τη δική της πλευρά «η Ελλάδα καλείται τώρα να καταλήξει άµεσα σε συµφωνία µε τους εταίρους για ένα νέο πλαίσιο προτεραιοτήτων, προκειµένου να βάλει σε τάξη τα δηµοσιονοµικά της και να πετύχει τους στόχους της. Η Ελλάδα καλείται να επιδείξει έµπρακτα ότι είναι αποφασισµένη να αλλάξει, επιταχύνοντας αποφασιστικά τις δοµικές µεταρρυθµίσεις, ενώ παράλληλα να αντιµετωπίζει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στην ελληνική οικονοµία και κοινωνία».


Αυτό, όµως, δεν επαρκεί, παρατήρησε ο κ. ∆ασκαλόπουλος. Από µόνη της «η Ελλάδα δεν µπορεί να βγει από την κρίση όσα πολυσέλιδα µνηµόνια και να εφαρµόσει. Η προσπάθεια της Ελλάδας µπορεί να επιτύχει µόνο στο πλαίσιο µιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, µιας απάντησης της Ευρώπης στην ίδια την υπαρξιακή της κρίση».


Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση δηµοσιογράφου για το πώς ερµηνεύει το αποτέλεσµα των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράµµισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυµεί την παραµονή της χώρας στο ευρώ και βλέπει το εθνικό µας µέλλον µέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές δυνάµεις. Αντιευρωπαϊκές απόψεις συναντώνται µόνο στα περιθωριακά άκρα του πολιτικού φάσµατος».


Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Herman van Rompuy, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso και τον Επίτροπο για τα οικονομικά θέματα Olli Rehn.  


Κάντε κλικ ΕΔΩ και διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση του κ. Δασκαλόπουλου