Την παραίτηση του ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ουφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, λόγω της συμμετοχής του σε offshore εταιρεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βερνίκος δηλώνει άγνοια για το νόμο που απαγορεύει στους υπουργούς και υφυπουργούς να μετέχουν σε τέτοιου είδους εταιρίες και προσθέτει ότι στην περίπτωση που το γνώριζε δεν θα ορκιζόταν.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ. Βερνίκου ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Όμως, προσθέτει, ο νόμος 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.