Το νέο πρότυπο Κατάστημά της στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου εγκαινίασε χθες η Εμπορική Τράπεζα, που ανακοίνωσε με την ευκαιρία αυτή ότι αναλαμβάνει το συνολικό έργο φωτισμού της πλατείας Κολοκοτρώνη, δρομολογώντας έτσι μία ζωντανή παρέμβαση για «περισσότερο φως» στο κέντρο της πόλης.

Κόβοντας συμβολικά μία «ακτίνα φωτός» αντί της παραδοσιακής κορδέλας, το Κατάστημα εγκαινίασαν από κοινού ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη «φως», που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία επιχειρηματιών του κέντρου, στελεχών και συνεργατών της Τράπεζας και πλαισιώθηκε από τη Χορωδία της Εμπορικής, η οποία ερμήνευσε μοναδικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για την Αθήνα.

«Η Εμπορική Τράπεζα, ως μέλος του Ομίλου της Credit Agricole, συνέχισε να επενδύει, παρά την ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία, στον εκσυγχρονισμό του δικτύου, στην ανάπτυξη των ανθρώπων της και στην αναβάθμιση των υποδομών και υποστηρικτικών της υπηρεσιών. Το νέο Κατάστημα της Βαλαωρίτου επιβεβαιώνει αυτή την πρόοδο και εισάγει έναν καινοτόμο τρόπο εξυπηρέτησης των ιδιωτών και επιχειρήσεων που επέλεξαν την Εμπορική ως τον τραπεζικό τους συνεργάτη. Παράλληλα, η σημαντική αυτή επένδυση συμβολίζει την εμπιστοσύνη μας στις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης της Αθήνας, συμβολίζει την ελπίδα που ‘φωτίζει’ ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά την Εμπορική Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να φωτίσει την κεντρική πλατεία Κολοκοτρώνη, επισημαίνοντας ότι "όλοι έχουμε ανάγκη από περισσότερο φως" και πως η ενέργεια αυτή θα συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας και της κοινωνικής ζωής του κέντρου της πόλης. Παράλληλα ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια στην απόφαση της Εμπορικής Τράπεζας να ανοίξει ένα ακόμη σύγχρονο τραπεζικό κατάστημα σε ένα τόσο κεντρικό σημείο της Αθήνας, τονίζοντας ότι "η τραπεζική δραστηριότητα βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικότητας".

Για την Αθήνα «που δοκιμάζεται καθημερινά αλλά αντέχει και που σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας», έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας κ. Μίνος Μωυσής. «Υπό αυτό το πρίσμα», τόνισε, «στην Εμπορική Τράπεζα επιλέξαμε, κόντρα στο ρεύμα και μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προτιμήσουμε το φως, να σκεφτούμε θετικά και να επενδύσουμε στη δημιουργία του νέου πρότυπου Καταστήματός μας στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, που πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην τραπεζική εξυπηρέτηση».