Καθήκοντα προέδρου, παράλληλα με τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας.

Στη θέση του προέδρου θα τον διαδεχθεί ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, μετά την παραίτησή του από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών, αφού προηγουμένως εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
 


Επίσης, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης και εξελέγη ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος  Τουρκολιάς. 


Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος εξελέγη ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου. 


Επιπλέον, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος. 


Παράλληλα, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης παραιτήθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ, της οποίας ήταν Πρόεδρος, ενώ ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος παραιτήθηκε ταυτόχρονα από τις θέσεις που κατείχε ως Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς  τα παραιτηθέντα μέλη του για το έργο που επιτέλεσαν στην Τράπεζα και στον Όμιλο της, σε ιδιαίτερα μάλιστα κρίσιμες περιόδους, και ευχήθηκε σε κάθε έναν προσωπικά ατομική και οικογενειακή υγεία κι επιτυχία στις επόμενες επαγγελματικές ενασχολήσεις τους.  Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση είχε ζητήσει τις παραιτήσεις του ΔΣ της ΕΤΕ, η οποία και προχώρησε σε παραίτηση λίγες ώρες μετά.