Θετική ήταν η πορεία της Λουξ Μαρλαφέκας και το 2011, παρά τη δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τον κλάδο των αναψυκτικών και χυμών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Τόσο ο κύκλος εργασιών, όσο και τα μεικτά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας για μία ακόμη χρονιά παρέμεινε μηδενικός. 


Ειδικότερα, οι πωλήσεις της επιχείρησης το 2011 διαμορφώθηκαν στα 21,9 εκατ. ευρώ έναντι 19,4 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12,6%. Τα μεικτά κέρδη κατέγραψαν άνοδο 18,4% και ανήλθαν στα 11,5 εκατ. ευρώ έναντι 9,7 εκατ. ευρώ το 2010. 


Οι υποχρεώσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4%, καθώς διαμορφώθηκαν στο 9,6 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας παρέμεινε μηδενικός και το 2011. 


Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας κυμάνθηκαν και πάλι σε υψηλά επίπεδα στο ύψος των 2,3 εκατ. Ευρώ. 

 
Η Λουξ Μαρλαφέκας συνεχίζει να επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την επέκτασή της σε νέες αγορές και νέα προϊόντα. Στα άμεσα σχέδια της συμπεριλαμβάνεται η προώθηση της επένδυσης στο Αίγιο για τη δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων που θα απευθύνονται τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού όπου ενδυναμώνει την παρουσία της η ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών.