Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε αποτελεί μια ευκαιρία για ολική ανασυγκρότηση και για μια πιο βιώσιμη οικονομία, τόνισε ο Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς μιλώντας σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα η σταδιακή επαναφορά σε μια περίοδο σταθερότητας είναι το στοίχημα του τραπεζικού συστήματος, ενώ όπως είπε η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.
Εξάλλου όπως ανέφερε οι βασικές προκλήσεις που αντιμετώπισε το τραπεζικό σύστημα το 2011 ήταν η μείωση του λειτουργικού κόστους, η αναδιάρθρωση των δικτύων καταστημάτων και η στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που επλήγησαν από την κρίση.


Από την πλευρά του ο Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ανέφερε ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2011 λόγω της κρίσης, οι καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μειώθηκαν κατά 70 δισ. ευρώ (-29%) ενώ την ίδια χρονική περίοδο υποχώρηση των δανείων ήταν 16 δισ. ευρώ (-6%).
Διευκρίνισε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών, που διενήργησε η Blackrock, έδειξαν ότι το επίπεδο το χαρτοφυλακίων τους είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση διαχωρίσιμο.