Έλαστρον: Εξαγορά της Κέντρο Χάλυβων Ενεργειακή από την Κέντρο Χάλυβων ΑΕΒΕ

Έλαστρον: Εξαγορά της Κέντρο Χάλυβων Ενεργειακή από την Κέντρο Χάλυβων ΑΕΒΕ

Την εξαγορά της Κέντρο Χάλυβων Ενεργειακή Μ.ΕΠΕ από την Κέντρο Χάλυβων ΑΕΒΕ ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Έλαστρον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης περί αποφάσεων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και συγκεκριμένα επί του 8ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, η ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

Η γενική συνέλευση ενέκρινε με ποσοστό 100% επί των παρόντων μετόχων την εξαγορά της εταιρίας ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΥΒΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.ΕΠΕ από την εταιρία ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΥΒΩΝ ΑΕΒΕ (επί της οποίας ασκείται έλεγχος από μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΑΣΤΡΟΝ). Η εταιρία ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΥΒΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.ΕΠΕ έχει υπογράψει σύμβαση για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας (με τιμή 0,39204 €/ΚWh) με την ΛΑΓΗΕ ΑΕ, η οποία θα παράγεται από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 496,80 KW που θα εγκατασταθεί στην στέγη κτιρίου στον Ασπρόπυργο.

Το κόστος εξαγοράς της εταιρίας θα ανέλθει σε € 25 χιλ. όσο και η λογιστική της αξία. Σημειώνουμε ότι το τίμημα εξαγοράς είναι ιδιαιτέρως χαμηλό όταν μόνο η αξία της άδειας του Φ/Β σταθμού έχει υπολογισθεί από ανεξάρτητη εταιρία εκτιμητών σε € 200 χιλ. Από την ανωτέρω επένδυση η ΕΛΑΣΤΡΟΝ αναμένει ένα μέσο ετήσιο ακαθάριστο έσοδο της τάξης των € 260 – 270 χιλ. για περίοδο είκοσι ετών, ενώ η μέση ετήσια απόδοση της επένδυσης υπολογίζεται περίπου σε 20%. Η εξαγορά αυτή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω δραστηριοποίηση της εταιρίας στο χώρο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο