Διαψεύδει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus ο υφυπουργός Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζήτησε από τους συντηρητικούς βουλευτές την Παρασκευή να προετοιμαστούν για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο της από την Ευρωζώνη.


«Το δημοσίευμα αυτό είναι ανοησία», τόνισε στο Reuters ο κ. Κάμπετερ και διευκρίνισε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε την Παρασκευή στους συντηρητικούς βουλευτές για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Το περιοδικό Focus ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι ο Σόιμπλε είπε στους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ και σε εκείνους του αδελφού κόμματος -- της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης-- να προετοιμαστούν για επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και για χρεοκοπία της.

Το δημοσίευμα που θα φιλοξενείται στο τεύχος, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, αναφέρει ότι ο Σόιμπλε απευθυνόταν στους βουλευτές για την περαιτέρω ανάπτυξη του μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωζώνης (ΕSM) και ότι είπε πως αυτό που κρίνεται απαραίτητο είναι μια πρόβλεψη για κρατικές χρεοκοπίες.

Το Focus έγραψε ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση άκουσαν τον Σόιμπλε να λέει ότι κατά την άποψη πολλών ειδικών η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει «χωρίς εξωτερική υποτίμηση».