Από σήμερα αναμένεται να κινήσει το ΙΚΑ, τη διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης αφού την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την υπαγωγή οφειλετών του ΙΚΑ σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να δοθεί και νέα παράταση. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ρύθμιση των οφειλών, στην οποία έχουν ενταχθεί 1,6 δισ. ευρώ από συνολικά συσσωρευμένα χρέη ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Οπως προκύπτει από σχετικές οδηγίες της διοίκησης του ΙΚΑ, για όσους δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ενεργοποιήσουν από σήμερα τις διαδικασίες για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων από ενοίκια, ακόμη και κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων ή ακινήτων που δεν είναι προσημειωμένα.

Εξάλλου με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προτίθεται να λύσει το θέμα της μη καταβολής των εισφορών από τους ασφαλισμένους ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.


Όπως έγινε γνωστό το 45% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει εισφορές του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, ενώ από τους περίπου 300.000 παλαιούς οφειλέτες μόλις 28.000 έχουν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.