Η χώρα μας πρέπει να ζητήσει ό,τι ισχύει για την Ισπανία, την Ιταλία κα τη Ιρλανδία να ισχύσει άμεσα και για την Ελλάδα τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη «είναι ιδιαίτερα πρόωρη η τοποθέτηση πάνω στα αποτελέσματα της Συνόδου, πριν δηλαδή εξειδικευτούν τα μέτρα που θα τονώσουν κάθε οικονομική παράμετρο. Σημειώνεται, όμως, πως η αίσθηση που απορρέει από τα συμπεράσματα είναι πως η Ευρώπη για ακόμα μία φορά θέτει στόχους, υπογραμμίζει τη σημασία τους, δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, αλλά στο τέλος και μάλιστα πολύ αργά, συνειδητοποιεί τις δυσκολίες μετατροπής των λόγων και των υποσχέσεων σε πράξη».


«Οι θέσεις της ΕΣΕΕ που ζητούσαν από την κυβέρνηση μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και όχι μέτρα “στραγγαλισμού” των επιχειρήσεων, βιώσιμο φορολογικό σύστημα και όχι φοροκαταιγίδες, ρευστότητα στην αγορά και όχι κλειστές στρόφιγγες, δικαιώνονται έστω και με καθυστέρηση. Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί, είναι κατά πόσο οι σοβαρές και τόσο αναγκαίες εξαγγελίες της ΕΕ δεν θα μείνουν για άλλη μια φορά στα χαρτιά.


Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική πλευρά μπορεί τώρα να αξιώσει μια σειρά από μέτρα που να συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να ζητήσει πως ό,τι ισχύει για την Ισπανία, την Ιταλία κα τη Ιρλανδία θα πρέπει να ισχύσει άμεσα και για την Ελλάδα. Δηλαδή, τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών να μην καταγραφούν στο δημόσιο χρέος μας αλλά να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακά μέτρα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» τόνισε.


Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν λύνονται σε μια νύχτα, αλλά κάθε μέρα και με όλους μαζί, όμως στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και την αρχική συμφωνία υπάρχει ελπίδα και προοπτική για την χώρα μας, αρκεί και εμείς στο εσωτερικό να εκμεταλλευτούμε την τελευταία, ίσως, ευκαιρία της ...Ευρωτύχης μας», κατέληξε ο κ.Κορκίδης.