Σχεδόν αδύνατη χαρακτήρισε,  την ένταξη της Ελλάδας στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών o Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Άσμουσεν τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές με την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Άσμουσεν αναφερόμενος στα περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου που έχει η κυβέρνηση, τόνισε ότι  «δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των βασικών στόχων του προγράμματος».

Τέλος ο κ. Άσμουσεν ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες που έχει από τη νέα κυβέρνηση. Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ήδη ψηφιστεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Εξάλλου, ο ίδιος νωρίτερα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, υποστήριξε ότι είναι σημαντική η εφαρμογή του μνημονίου.