Κύκλο επαφών αρχίζει από σήμερα στην Κύπρο το κλιμάκιο της τρόικας με υπουργούς, στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και κοινωνικούς φορείς. Σε ανακοίνωσή του, το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι το κλιμάκιο της τριμερούς επιτροπής θα απαρτίζεται από 30 μέλη και θα ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό τομέα και τα δημοσιονομικά στοιχεία.

Η Τρόικα θα έχει επαφές μεταξύ 3 με 6 του μήνα οπότε και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση τής επί τόπου αξιολόγησης.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σε άλλο επίπεδο τεχνοκρατών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την υπογραφή του Μνημονίου.

Αναμένεται το τεχνοκρατικό κλιμάκιο της τρόικας να συναντηθεί με την Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών, την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, τον Συνεργατισμό και τους κοινωνικούς εταίρους.

Μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους από τα μέλη της τρόικας, τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στα δημόσια οικονομικά, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το ύψος του δανείου, τους όρους και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Κύπρο.