«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρξουν άλλες θυσίες, να μην υπάρξουν άλλες απώλειες θέσεων εργασίας.
Αυτή η έλευση της τρόικα είναι σαν fact finding mission, δηλαδή θέλουν να αποτυπώσουν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας σήμερα και να δουν ποιες είναι οι προθέσεις, ποια είναι τα σχέδια αυτής της κυβέρνησης».


Τα παραπάνω δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Εμείς θα κάνουμε δυο πράγματα, θα παρουσιάσουμε στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση, που θα είναι βέβαιοι για την γνησιότητά τους, την ακρίβειά τους, στοιχεία που αποδεικνύουν το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα σε ο,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία, και με όπλο αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να εγκριθεί ένας άλλος δρόμος» είπε ρωτηθείς για την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης.


Τέλος, σε ερώτηση για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις οργανισμών, είπε η κυβέρνηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ν' αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, ενώ, για το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται και τη βοήθεια των εταίρων της. Τέλος, σχετικά με τις αλλαγές προσώπων στις διοικήσεις των οργανισμών επισήμανε ότι «θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια και όχι κομματικές επετηρίδες».