Για υπερβολικό φόρτο εργασίας διαμαρτύρεται το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ εκφράζει φόβους για «επιχειρησιακό κίνδυνο», σύμφωνα με δημοσκόπηση του συνδικάτου Ipso.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 80,1% των εργαζομένων δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν «αυξημένο φόρτο εργασίας». Το 74,4% αυτών θεωρεί ότι πρόκειται για «μόνιμη» κατάσταση, ενώ το 16% δήλωσε ότι ο φόρτος εργασίας έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή και την υγεία τους. 


Περισσότεροι εργαζόμενοι από το 76% δήλωσαν ότι κάνουν υπερωρίες, για τις οποίες το 77,7% αυτών δεν πληρώνεται. 


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 715 εργαζομένων της ΕΚΤ, χωρίς διάκριση αν είναι μόνιμοι μισθωτοί ή συμβασιούχοι. Η ΕΚΤ απασχολεί περίπου 2.600 εργαζομένους, από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι μισθωτοί.


«
Εξαιτίας των πέντε ετών κρίσης, το προσωπικό της ΕΚΤ είναι πνιγμένο στη δουλειά και αυτό συμβαίνει σ' όλα τα τμήματα», δήλωσε προς ο πρόεδρος του Ipso, Μάριους Μάγκερ.


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πρότεινε στο εκτελεστικό συμβούλιο να αυξήσει το δυναμικό μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά το Ipso εκφράζει τη λύπη του επειδή δεν ενημερώθηκε για τον προβλεπόμενο αριθμό προσλήψεων και φοβάται ότι δεν θα είναι αρκετές.