Την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ βλέπει ως το πιθανότερο σενάριο ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.
Σύμφωνα με τον Σέντερ η Ελλάδα «δεν μπορεί και δεν θέλει να το καταφέρει» αναφερόμενος στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη τονίζοντας δε ότι πρέπει να γίνει προετοιμασία για το σενάριο εξόδου. Μάλιστα όπως είπε «αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει σήμερα, αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα, αλλά για την υπόλοιπη Ευρωζώνη ο κίνδυνος θα ήταν διαχειρίσιμος».


Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine», ο κ. Σέντερ προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει οικονομική ανάκαμψη εντός ευρώ, αλλά τονίζει ότι η χώρα του έχει κάθε συμφέρον από τη διατήρηση του κοινού νομίσματος. Αναγνωρίζει μάλιστα ότι η Γερμανία έχει ωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την Ευρωζώνη και κάνει λόγο για «οδυνηρές συνέπειες», σε περίπτωση που υποχρεωνόταν να επιστρέψει στο γερμανικό μάρκο.


Παρόλα αυτά, το στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) απορρίπτει την ιδέα των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» ή μιας Ευρώπης- ομοσπονδίας και εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γερμανός φορολογούμενος, «με διάφορα τρικ» να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί.