Φάιμαν: Να μην υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές οι αποφάσεις στην ΕΕ

Φάιμαν: Να μην υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές οι αποφάσεις στην ΕΕ

Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές οι πολιτικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη. 

 

Όσον αφορά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Φάιμαν τόνισε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την από κοινού ανάληψη εγγυήσεων είναι η πειθαρχία και ο έλεγχος, καθώς, όπως σημείωσε, μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί μια σοβαρή βάση για την περαιτέρω εμβάθυνση της Ένωσης.


Υπογράμμισε επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας απέκτησε μεγαλύτερη ελαστικότητα στη χρησιμοποίηση των μέσων του και, αν στο μέλλον υπάρξει η κοινή εποπτεία των τραπεζών, τότε ο μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα μιας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αποφασιστική στάση απέδωσε, όπως διαπιστώνεται από τις αντιδράσεις των χρηματαγορών και ως εκ τούτου, τόνισε οι πολιτικές αποφάσεις δεν επιτρέπεται, κατά κανένα τρόπο, να υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο