Απειλές εξαπέλυσε σήμερα ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), λέγοντας ότι το κόμμα του θα αποσυρθεί από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, αν κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης λάβουν οικονομική βοήθεια. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν όρια για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένο να φτάσει το κόμμα του. 

 

Ύστερα και από τις απειλές του Χορστ Χεεχόφερ είναι εμφανής η πίεση που ασκείται στην καγκελάριο Μέρκελ στο εσωτερικό της Γερμανίας, εξαιτίας της συμφωνίας που επετεύχθη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα. 

 
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών, σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία, εκλήφθηκε από πολλούς ως ήττα της Μέρκελ. 


Αν το CSU θεωρητικά αποσύρει την υποστήριξή του στο αδελφό του κόμμα στο κοινοβούλιο CDU, η κυβέρνηση της Μέρκελ είναι πιθανό να πέσει.


«Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας και το CSU δεν θα μπορούν να πουν ΄ναι΄ πια», σημείωσε ο Ζεεχόφερ στο περιοδικό Stern. «Και χωρίς τις ψήφους του CSU ο συνασπισμός δεν θα έχει πια την πλειοψηφία», υπογράμμισε.