Βασική προτεραιότητα του υπουργείο Ανάπτυξης είναι η στήριξη της ρευστότητας, τόνισε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης,  θα προχωρήσει άμεσα ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα, με στόχο την παροχή καλύτερων και ταχύτερων υπηρεσιών στους επιχειρηματίες αλλά και σε όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε πως η δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι ισχυρή και ότι υλοποιείται και εξήγησε ότι ο στόχος της ρευστότητας θα επιτευχθεί με βάση πέντε άξονες.

Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το ταχύτερο δυνατόν, με τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την επιστροφή των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες, με την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τέλος με την όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή οφειλών του Δημοσίου, στις επιχειρήσεις, ύψους 6 δισ. ευρώ.

Όπως συμπλήρωσε, θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Επενδυτικός νόμος, ΕΤΕΑΝ) και επειδή ο Δημόσιος τομέας δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.