Σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα απονεμήθηκε το πλατινένιο βραβείο στη Nestlé Ελλάς για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της στην ελληνική αγορά. 

 

Η ειδική τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια του Τριήμερου Συμποσίου για τα 100 χρόνια Ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.). 


Ο κ. Laurent Dereux, Διευθύνων Σύμβουλος Nestlé Ελλάς, σχολίασε την τιμητική βράβευσή της εταιρείας: «Με μεγάλη χαρά γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. 


Η Nestlé στηρίζει την ελληνική αγορά για πάνω από έναν αιώνα και θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς θεωρούμε ότι όλη η ιστορία μας, το δέσιμο που έχουμε αναπτύξει με την Ελλάδα είναι ξεχωριστό, βαθύ και ουσιαστικό». 


Η Nestlé, μια εταιρεία με μακρά ιστορία και προϊόντα που έχουν μπει στις καρδιές όλων των ελλήνων καταναλωτών, δε θα μπορούσε να λείπει από το Συμπόσιο αυτό, που ως στόχο είχε την αναγνώριση της προσφοράς τόσο των επιχειρήσεων όσο και των προϊόντων τους στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τροφίμων και ποτών. 


Άλλωστε, το όνομα της Nestlé συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα και την καινοτομία, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούσαν στη χώρα μας ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Το πιο χαρακτηριστικό από όλα, η γνωστή μας Farine Lactée, έκανε την εμφάνισή της ως «Γαλακτούχον Άλευρον Νεστλέ» το 1899 και αποτελεί και αυτή, όπως και πολλές ακόμα γνωστές μπράντες, κομμάτι της ιστορίας μας. 


Όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια του τριημέρου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το κεντρικό περίπτερο της Nestlé, που θύμιζε νοσταλγικά παλαιό παντοπωλείο και παρουσίαζε όλα τα προϊόντα της εταιρείας από το 1899 έως και τις μέρες μας!