Οι τεχνικές λεπτομέρειες για το «ξεμπλοκάρισμα κονδυλίων» από την ΕΤΕπ,  συζητήθηκαν στην συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη με τον Πλ.Σακελλάρη.
«Ο Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος στη διαπραγμάτευση με την ΕΤΕπ», είπε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κ. Σακελλάρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυσπιστία από την πλευρά της ΕΤΕπ σε ότι αφορά στην αποδέσμευση των κονδυλίων αλλά «υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα».

Στη δίωρη συνάντηση που είχαν, ο ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά θέματα και να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγυητικά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποτελεί βασική επιδίωξη του υπουργείου Ανάπτυξης για τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυσπιστία από την πλευρά της ΕΤΕπ σε ό,τι αφορά στην αποδέσμευση των κονδυλίων, αλλά «υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν τόσο από την ΕΤΕπ, όσο και από την ΕΕ αλλά και από την Ελλάδα».

Επανέλαβε τέλος ότι η ΕΤΕπ δεν μειώνει τη μόχλευση και ότι είναι λανθασμένη οποιαδήποτε υπόθεση ότι ο στόχος μόχλευσης για τις ελληνικές ΜμΕ είναι μικρότερος του 1 δισ. ευρώ.