Έκπληξη προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία σχεδίαζε να στείλει 165 εφοριακούς στην Ελλάδα, για να βοηθήσουν στην είσπραξη των φόρων.

 

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά εξέλαβε αυτή την πρόταση της Γερμανίας ως «ανάμιξη στις ελληνικές κυριαρχικές ευθύνες» και δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη βοήθεια. 


Ωστόσο, σήμερα η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να στείλει εφοριακούς στη χώρα μας, όπως μεταδίδει η Bild, η οποία επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.


Στο σημερινό δημοσίευμα της Bild υπογραμμίζεται ότι η Γερμανία «έχει παγώσει» το αρχικό σχέδιο, που προέβλεπε την αποστολή γερμανών εφοριακών στην Αθήνα, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν «έδειξε ενδιαφέρον».


Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών, κ. Κοτχάους διέψευσε το σημερινό δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι η Γερμανία συνεχίζει να παρέχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία για τη δημιουργία αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης, και επισήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κυρίως τα κρατίδια, εδώ και αρκετό καιρό, διέθεσαν περί τους 170 ειδικούς επί οικονομικών και φορολογικών θεμάτων.