Γερμανία: Πρότεινε να μας στείλει εφοριακούς

Γερμανία: Πρότεινε να μας στείλει εφοριακούς

Έκπληξη προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία σχεδίαζε να στείλει 165 εφοριακούς στην Ελλάδα, για να βοηθήσουν στην είσπραξη των φόρων.

 

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά εξέλαβε αυτή την πρόταση της Γερμανίας ως «ανάμιξη στις ελληνικές κυριαρχικές ευθύνες» και δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη βοήθεια. 


Ωστόσο, σήμερα η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να στείλει εφοριακούς στη χώρα μας, όπως μεταδίδει η Bild, η οποία επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.


Στο σημερινό δημοσίευμα της Bild υπογραμμίζεται ότι η Γερμανία «έχει παγώσει» το αρχικό σχέδιο, που προέβλεπε την αποστολή γερμανών εφοριακών στην Αθήνα, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν «έδειξε ενδιαφέρον».


Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών, κ. Κοτχάους διέψευσε το σημερινό δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι η Γερμανία συνεχίζει να παρέχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία για τη δημιουργία αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης, και επισήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κυρίως τα κρατίδια, εδώ και αρκετό καιρό, διέθεσαν περί τους 170 ειδικούς επί οικονομικών και φορολογικών θεμάτων.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο