Στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα εξετάζει η γαλλική τράπεζα Societe Generale, η οποία έχει μειώσει τη χρηματοδοτική γραμμή της προς τη θυγατρική της Γενική Τράπεζα (Geniki Bank).


Η είδηση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Credit Agricole, σχετικά με την πώληση μέρους ή του συνόλου της θυγατρικής της, Εμπορικής Τράπεζας, και καταδεικνύει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τραπεζικός κλάδος στη χώρα.

 

Αναλυτές που συναντήθηκαν με τον οικονομικό διευθυντή της Societe Generale, τόνισαν ότι ο κ. Μπερτράν Μπαντρ, εξετάζει στον ίδιο βαθμό με την Credit Agricole την έξοδο από την ελληνική οικονομία. 


Μία εκπρόσωπος της Societe Generale επιβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση προς τη Γενική έχει μειωθεί «στο ελάχιστο», αλλά υποβάθμισε τη σημασία της αναφοράς του κ. Μπαντρ στη στρατηγική εξόδου, λέγοντας ότι η τράπεζα «παρακολουθεί ενεργά» τη Γενική για να διατηρήσει τη βάση των καταθέσεων της.


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Credit Agricole δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του συνόλου ή μέρους της Εμπορικής, ενώ η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι συμμετέχει στις συζητήσεις αυτές.

 
Να σημειωθει ότι τόσο η Γενική όσο και η Εμπορική έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότησή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του μηχανισμού βοήθειας της ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance, ELA), επιτρέποντας έτσι τη μείωση της χρηματοδότησης από τις μητρικές τράπεζές τους.