Κύπρος: Ενδιαφέρον από τρόικα για ιδιωτικοποίηση Cyta

Κύπρος: Ενδιαφέρον από τρόικα για ιδιωτικοποίηση Cyta

Ενδιαφέρον κατά πόσο θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί ή μετοχοποιηθεί η Cyta επέδειξε το κλιμάκιο της τρόικας στη συνάντηση του με την ηγεσία του οργανισμού, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή, Φώτη Σαββίδη.


Όπως μεταδίδει το Stockwatch ο κ. Σαββίδης, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα πεπραγμένα του οργανισμού το 2011, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις ερωτήσεις που τους υπέβαλαν οι τεχνοκράτες της τρόικα ήταν κατά πόσο ο οργανισμός θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί.


«Η απάντηση μας ήταν ότι ως διεύθυνση του οργανισμού δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Cyta διότι είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνηση».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού, Στάθης Κιττής, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι όντως η κυβέρνηση ζήτησε χρηματική ενίσχυση από τη Cyta υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αναμένει ότι θα πάρει όσα έχει ζητήσει».


Παράλληλα εξήγησε, ότι «η κυβέρνηση ζήτησε χρηματική στήριξη από τον οργανισμό αφήνοντας στη διοίκηση του να αποφασίσει το ποσό που θα μπορούσε να δώσει στην κυβέρνηση με ευνοϊκούς όρους».


Ο κ. Κιττής, εναπόθεσε την απόφαση του αιτήματος της κυβέρνησης στη συνέδρια του διοικητικού συμβουλίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο