Δύσκολα θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο συμβούλιο Eurogroup τη Δευτέρα προειδοποιούν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Στην ατζέντα του συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα όπως το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες, η αίτηση της Κύπρου για χρηματοδοτική βοήθεια και τα ζητήματα της κοινής εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών και της χρήσης των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης.


Σύμφωνα με τους αξιωματούχους μπορεί τα θέματα αυτά να χρήζουν άμεσης λύσης, ωστόσο
στο σύνολό τους μπορεί να χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθούν.


«Δεν βλέπω να διαμορφώνεται ένα πακέτο τη Δευτέρα. Θα εργάζονται έως το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου στα θέματα αυτά», είπε ο διπλωμάτης, ο οποίος συμμετέχει στην προετοιμασία της συνόδου του Eurogroup.


Εξάλλου άλλος διπλωμάτης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που εκδήλωσαν η Ολλανδία, η Φινλανδία αλλά και η Γερμανία σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.


«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Φινλανδία. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την Ολλανδία. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με τη Γερμανία», δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωζώνης, σημειώνοντας τις επιφυλάξεις στις χώρες αυτές για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και την απροθυμία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να βοηθήσει τους εταίρους της χωρίς αυστηρούς όρους.