Προς συμφωνία για τον κατώτατο μισθό στο Εμπόριο

Προς συμφωνία για τον κατώτατο μισθό στο Εμπόριο

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου φαίνεται πως καταλήγουν σε συμφωνία για το ύψος του κατώτατου μισθού στα 860 ευρώ. Όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης είναι κοντά.

 

Βασική θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα και η διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγει η χώρα από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.
 

«Κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης, σε ανακοίνωσή του.
 

Εκτός από τα εργασιακά θέματα, ιδιαίτερη σημασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ και η τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς αυτές. Όπως υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία, το Δημόσιο δεν εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, πλήττοντας την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ενώ η υπόσχεση για μείωση του μη μισθολογικού κόστους «έχει μείνει μόνο στα χαρτιά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο