Νέα σύνοδος του Eurogroup στις 20 Ιουλίου θα ακολουθήσει αυτή της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί με στόχο να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Το Eurogroup αύριο θ΄αρχίσει να υλοποιεί τις αποφάσεις που έλαβαν στα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες της ευρωζώνης και θα υπάρξει και μια ακόμα σύνοδος στη διάρκεια αυτού του μήνα, στις 20 Ιουλίου νομίζω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε συγκεκριμένα μηνύματα ότι αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου θα μεταφραστούν σε πραγματική δράση. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό», τόνισε ο Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

«Πρέπει ν΄αρχίσουμε από αύριο κιόλας, στη σύνοδο των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί πρέπει πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουν το σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά επίσης πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο»  είπε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα για την ολοκληρωμένη τραπεζική εποπτεία στο επίπεδο της ευρωζώνης, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.