Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, με τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Κίνας, Βόλφγκαγκ Ντολντ και Ντου Κιουέν, με αντικείμενο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 

 

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους δύο πρεσβευτές για τους άξονες των προτεραιοτήτων στους τομείς ευθύνης του υπουργείου, όπως προκύπτουν και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Ντολντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και εκδήλωσε την στήριξή του στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και το ενδιαφέρον του για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Από την πλευρά του, ο κ. Κιουέν δήλωσε επίσης πρόθυμος για συνεργασία με την κυβέρνηση σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ γνωστοποίησε ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 255% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Υπενθύμισε παράλληλα ότι το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 60% το 2011, ενώ έγινε αναφορά στην πρόταση που υπάρχει για τη δημιουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου - Αθήνας.